domingo, 17 de junio de 2012


ERC y el fascismo


divendres 30 de desembre de 2011


Segons informa La Voz de Barcelona (http://www.vozbcn.com/2011/12/27/97382/mollet-teatro-infantil-castellano/), l'Ajuntament de Mollet, a instàncies d'ERC, ha fet clausurar uns cursos de teatre infantil per a nens procedents de famílies de renda baixa (sobretot immigrants).

Els motius d'ERC per deixar gairebé dues desenes de nens sense teatre: les obres es representaven en castellà i, a més, el president de l'associació Cataplan (la que ofereix el taller de teatre), el senyor Aguilella, és falangista.
Desconec la procedència política d'Aguilella (tot i que passà varis anys militant a Esquerra Unida...), però no entenc per què un falangista (suposant que ho sigui) no pot ensenyar teatre als nens. En primer lloc, un falangista no és feixista (només cal llegir atentament la doctrina joseantoniana més enllà dels 27 Punts per veure-ho). En segon lloc, un feixista mai ensenyaria (gratuïtament, a sobre!) teatre a immigrants. Aguilella pot ser o no falangista. Però ho sigui o no, el que és segur és que no és feixista.

El senyor Aguilella portava felicitat, il·lusió i art a nens deprocedència social humil, de famílies empobrides pel capitalisme dictatorial i salvatge. I ERC, amb una actitut totalment feixista, han pres la il·lusió, la felicitat i l'art a tots aquests nens només perquè no els hi agrada ni la llengua emprada (en general, car també realitzaven obres en català) ni la pressumpta ideologia política del citat Aguilella.

Des d'aquí, la meva més sincera reprobació a l'actitut netament intolerant dels militants d'ERC de Mollet (no criminalitzaré tampoc a tot el partit) i el meu total suport a Aguilella, així com el meu condol a tots els nens que s'han quedat sense il·lusió ni art per culpa d'uns feixistes disfressats de demòcrates.

No hay comentarios:

Publicar un comentario